Trolley Train Tour

Een van de beste manieren om historisch Willemstad te bekijken is een ritje met de Trolley Train.

De tour begint bij Fort Amsterdam, waarna u de pittoreske huizen in de wijk Scharloo bezoekt. Deze huizen werden aan het einde van de 19e eeuw gebouwd door welgestelde kooplieden. Een van de huizen staat bekend als de Bolo di Bruit, oftewel de bruidstaart. Het is een van de meest gefotografeerde gebouwen van Willemstad. Nu zijn de Historische Archieven er gehuisvest. De tour gaat verder langs de Pietermaai kathedraal, de grootste kerk van het eiland.

Voorts gaat het naar de drijvende markt aan de Sha Caprilleskade, waar (voornamelijk) Venezolaanse handelaren hun koopwaar aanbieden: vis, fruit en groenten, de Mikve Israel Emmanuel Synagoge, de oudste synagoge van het westelijk halfrond, en het indrukwekkende Waterfort dat werd gebouwd onder Willem III.

Terug bij het beginpunt bezoekt u Fort Amsterdam, dat gebouwd werd in 1635. Het kerkje in het fort is het meest interessant. Er is een klein museum met religieuze gebruiksvoorwerpen, waaronder antiek zilverwerk en een mahoniehouten doopvont. Ook heeft het kerkje een indrukwekkende collectie oude kaarten.

U moet de Trolley Tour twee dagen van tevoren boeken.


Trolley Train Tour

Adres: Hilton Hotel, J.F. Kennedy Boulevard

Vertrektijd: meestal om 10.00, soms om 11.00

Prijs: $ 20,00, kinderen t/m 12 jaar $ 15,00

 

 
goto E-Smart.nlgoto Beheren